Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

FCA minicollege: Fiber densification

15 december 2020 10:00 - 11:00

Om nu en in de toekomst aan de grote vraag naar hoogwaardige telecommunicatie te kunnen blijven voldoen, is het noodzakelijk om nu de juiste maatregelen te treffen. Leveranciers van optical equipment blijven technieken ontwikkelen om hogere lijnsnelheden te realiseren. Ze verkennen de grenzen van het spectrale bereik van de fibers. Door de uitrol van 5G en de verdere groei  FTTH zal de vraag naar fibers toenemen.

De gestegen consumptie van digitale data leidt tot een versnelde uitbreiding van backbones en metronetwerken. De kabeldichtheid zal eenvoudigweg moeten meegroeien met de vraag naar data en dat is een trend die we momenteel wereldwijd zien. In dit minicollege gaan we onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en wat er voor nodig is om optische netwerken met een hogere vezeldichtheid te bouwen. 

Tijdens dit minicollege komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Keuze fibertype
  • Rollable Ribbon Cables
  • High density closures en POP’s 
  • De overeenkomsten en verschillen tussen operators en cloudbedrijven.

Gastspreker van dit minicollege is Sam Leeman, Business Development Connectivity Solutions bij Sterlite. Hij zal zijn jarenlange ervaring en uitgebreide kennis op het gebied van de uitbreiding van passieve glasvezelnetwerken graag met ons delen.

Let op: Voor aanvang van het minicollege ontvang je een link naar het webinar. Normaal is het minicollege voor alleen deelnemers, dit keer mag de hele achterban van de FCA deelnemen aan deze sessie.

Mis het niet en meld je snel aan!

Gegevens

Datum:
15 december 2020
Tijd:
10:00 - 11:00
Site:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-fca-minicollege-fiber-densification-131441686623

Locatie

Online
Online

Organisator

FCA
Site:
https://www.fibercarriers.nl
metro-connect-europeMinicollege FCA