Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gimme Fibre Day

4 november 2018 00:00 - 23:30

Weet u waarom Gimme Fibre Day elk jaar op 4 november wordt gevierd? Omdat het de verjaardag is van Nobelprijswinnaar Sir Charles Kuen Kao, de man die de manier waarop de wereld communiceert heeft veranderd… door licht te zenden via glasvezels voor optische communicatie. Sir Kao stierf op 23 september 2018 op 84-jarige leeftijd.

“Bedankt voor het feit dat u professor Kao op zijn verjaardag hebt geĆ«erd”, verklaarde mevrouw Gwen Kao, de vrouw van professor Charles Kao. “Vroeger, toen hij aankondigde dat optische vezels de wereld zouden veranderen, lachte ik hem uit en maakte ik grapjes over een Nobelprijs! Decennia later leven we in een high-tech wereld vol creativiteit, waar producten zo snel verbeteren dat artikelen van de ene op de andere dag verouderd raken. We zijn eindelijk in staat om de impact van zijn visie volledig te waarderen.”

De Fiber Carrier Association steunt Gimme Fibre Day, en staat deze dag stil bij de uitvinding van Sir Kao, die mede aan de basis stond van onze digitale economie van vandaag.

Kijk voor meer informatie op de site van Gimme Fibre Day, een initiatief van de FTTH Council.

Gegevens

Datum:
4 november 2018
Tijd:
00:00 - 23:30

Organisator

FTTH council
KickStart EuropeLogo Fiber Vakdag