DEELNEMERS

onze deelnemers concentreren zich op dat waar zij goed in zijn: het beschikbaar maken van glasvezel voor ieder bedrijf en huishouden in Nederland.

AFIBER maakt deel uit van de Nederlandse telecom carrier groep met een eigen fiber backbone en netwerk infrastructuur. Zij leveren optische netwerk-diensten voor bedrijven met hoge betrouw-baarheids-, flexibiliteits- en bandbreedteisen.

Blue Fiber is een Zwols bedrijf gespecialiseerd in het aanleggen en beheren van zakelijke glasvezelnetwerken. Zij zijn ervan overtuigd dat snel en betrouwbaar internet essentieel is en introduceren voordelig zakelijk glasvezel internet.

Breedband Delft beheert een eigen glasvezelnetwerk voor organisaties in de regio Delft. Het netwerk van Breedband Delft strekt zich uit over Delft, het Westland en een groot gedeelte van Nootdorp en Pijnacker. Er wordt continu gewerkt aan uitbreiding van het netwerk en de dienstverlening.

BRE is een initiatief van deelnemers uit de overheid, zorg, onderwijs, woningbouw en het bedrijfsleven. Het BRE glasvezelnetwerk heeft een open karakter en is sterk vertegenwoordigd in Eindhoven en gebieden in Veldhoven, Helmond en Geldrop.

Community Network levert open, hoogwaardige, betrouwbare en snelle glasvezelverbindingen voor de zakelijke markt. Ons netwerk beslaat de stad Groningen, d.m.v. samenwerkingen bedienen wij de drie noordelijke provincies.

E-Fiber legt glasvezelnetwerken aan zodat iedereen in Nederland gebruik kan maken van glasvezel. Want dat is nodig. We gebruiken met z’n allen steeds meer data en een snelle en betrouwbare internetverbinding is daarom onmisbaar.

euNetworks is een West-Europese aanbieder van bandbreedte infrastructuurdiensten. euNetworks levert schaalbare (datacenter)connectiviteit gebaseerd op glasvezel, zowel binnen de belangrijkste steden in Europa als tussen deze steden.

Fore Freedom heeft ruim 60 bedrijventerreinen voorzien van haar snelle, kostenefficiënte, betrouwebare, 100% open en neutrale netwerk. Fore Freedom investeert in netwerken, maakt geen gebruik van staatsteun en maakt innovatie mogelijk.

Een snelle breedband-internetverbinding voor de publieke sector in de regio Den Haag. Dat is het doel van GlasLokaal. Snel internet voor onderwijs, zorg en cultuur: dat is de missie van GlasLokaal.

Glazen-Maas levert een betrouwbaar en neutraal darkfiber glasvezelnetwerk in de regio Rotterdam. Door de koppeling met landelijke datacentra waaronder R-iX/NL-iX, Dataplace en NLDC Datacenter Rotterdam is elke verbinding mogelijk.

Groningen Seaports

Als commerciële exploitant en beheerder van de haven van Delfzijl en de Eemshaven werkt Groningen Seaports aan nieuwe bedrijfsvestigingen en beheert een eigen glasvezelnetwerk dat bijdraagt aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat.

Stichting Regionale Kabeltelevisie Midden-Holland (Rekam) is beheerder van een kabelnet in de regio Midden-Holland en voorziet de inwoners van Midden-Holland van een gevarieerd pakket radio- en televisieprogramma’s tegen lage kosten.

Relined is toonaangevend en onafhankelijk leverancier van dark fiber verbindingen in Noordwest-Europa. Samen met preferred suppliers beschikt Relined in Nederland en Duitsland over een landelijk dekkend dark fiber netwerk van ruim 28.500 kilometer.

Rodin Group

Rodin Group is een zakelijke internet- en accessprovider en levert hoogwaardige netwerkverbindingen aan nationale en internationale organisaties. Wij zijn uniek vanwege een eigen hybride netwerk dat zowel uit glasvezel- als radioverbindingen bestaat.

Schiphol Telematics (ST) is dé onafhankelijke telecomoperator voor bedrijven op en rond de luchthaven Schiphol. ST is 24 uur per dag, 7 dagen per week het kloppend hart van de data- en voice-communicatie op de luchthaven.

Southern Hill Logo

SouthernHill is een innovatieve dienstverlener op het gebied van business en ICT oplossingen met een vernieuwende aanpak op het gebied van ICT, connectiviteit en bedrijfsadvies. Zij verbinden mensen, gebouwen en machines.

De Stadsring Leeuwarden is een kwalitatief hoogwaardig glasvezelnetwerk en eigendom van de gemeente Leeuwarden. Het glasvezelnetwerk is vanaf 2002 stapsgewijs aangelegd en is bestemd voor zakelijk gebruik en is een open netwerk.

Wij zijn TReNT Glasvezel en bieden u bandbreedte. Darkfiber is onze zakelijke glasvezeldienst die u de volledige vrijheid over uw verbinding geeft. Via dienstenkoppeling kunt u innovatieve ICT-diensten afnemen bij de op het netwerk aangesloten providers.

Uniscape logo

Uniscape is een aanbieder van IT & Internet diensten over haar eigen netwerk en infrastructuur (eigen buizen, core-routers en datacentra). Uniscape heeft ruime ervaring met werken voor gebouweigenaren en beheerders en is het IT bedrijf achter menig succesvol flexibele kantoorruimte concepten.

VitrumNet exploiteert het Breedband Drechsteden glasvezelnetwerk. Met snelle glasvezelverbindingen, eigen POP locaties, koppelingen met aanpalende netwerken en dienstenaanbieders is dit DE basis voor een solide ICT-infrastructuur.

DEELNAME

Deelname aan de FCA is gebonden aan een aantal voorwaarden (klik hier voor de voorwaarden). Deelnemers bezitten een eigen glasvezelnetwerk of exploiteren dit geheel zelfstandig. De functie van het netwerk dat in bezit is of geëxploiteerd wordt kan divers zijn, zo kunnen zowel partijen met netwerken die als backbone fungeren voor andere netwerken of netwerken die het mogelijk maken om huishoudens of bedrijven te ontsluiten zich aansluiten bij de FCA.

Alle deelnemers van de FCA hebben als gemeenschappelijk doel om binnen een netwerk van branchegenoten kennis te delen om zo de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

Geïnteresseerden die voldoen aan deze voorwaarden en zich aan willen sluiten bij de FCA, kunnen contact opnemen via het contactformulier.

NEEM CONTACT MET ONS OP